VELKOMMEN

I denne bloggen vil jeg først og fremst skrive om mine hagedrømmer. Selv om vi har bodd i huset vårt i 13 år, er det fortsatt flest drømmer i hagen min. Det er først de siste to årene som ting har løsnet litt, og ting har begynt å realiseres. Interessen og planleggingen startet i grunn i det øyeblikket jeg oppdaget at jeg hadde fått min egen hage:) Jeg er meget interressert i hage og alt som har med det å gjøre. Kommer til å skrive om drømmer... ulike prosjekter og planer, ideer og gjøremål. Jeg har ingen erfaring med å blogge, annet enn å ha fulgt flere bloggere i en stund. Så det vil nok være stadig forandringer i min blogg til den blir slik jeg ønsker. Siden min samboer absolutt ikke er interessert i hage (med dog veldig tålmodig), og jeg er over middels interessert, skal det bli veldig artig å "møte" andre hageentusiaster:) Legg gjerne en kommentar om både blogg og innlegg, tips mottas med stoor takk:)







mandag 28. mars 2011

Ikke bare frø som spirer…


Mine små spirer takker så hjertelig for oppmerksomheten dere gir dem. Det gleder dem stort.
Og de vokser og vokser
 
Men nå er tid for spiring av små og store planer også
 
bloggebilder 003bloggebilder 007bloggebilder 011
 
Nå ligger det kun litt snø I skyggekrokene I hagen. Og jeg surrer rundt og planlegger.
Jeg fikk en god ide I dag, men hjelpe meg om jeg får det til…
 
bloggebilder 006
 
Treet på bildet her (bak fuglekassene, på hitsiden av gjerdet) ønsker jeg å fjerne, og erstatte med min rosa magnolia ‘Susan’
Men da må alle røtter fra treet også fjernes, og det blir ikke lett, for de går nok dypt, også under de grunnkursblokkene som ligger under gjerdet…
Planen er presentert for min kjære samboer, så får vi se… Men med litt innsats skal det vel gå…
Må bare vente til tælen har gått, så er det bare å gyve løs.
Jeg tror det kan være fint med min magnolia der. Den har stått I potten sin I vinter. Den trives nok ikke, men den lever I allefall. Nå har jeg hørt at det er de hvitemagnolia- sortene som er enklest å få til her hos meg, men jeg vil likevel prøve.
 
Som dere ser er drivhuset fortsatt pakket med bobleplast, ikke akkurat pent men det er nyttig. For frosten er fortsatt her om nettene, og ikke er vi plaget med så veldig mange varmegrader på dagen heller… Selv om det baker der inne når solen står på, så er det stort sett bare da også… Så plasten blir nok værende en stund til.
 
Helt til venstre I bildet står det en magnolia ‘red lucky’. Jeg kan skimte at det er liv I den, men langt I fra noen svulmende knopper, så det spørs vel om den blomstrer I år…
 
Men man håper hver vår, Ikke sant?
Klem fra

søndag 27. mars 2011

Da fikk jeg endelig lagt inn bilder…

Dataen og jeg er litt venner igjen… håper det varer litt nå da…
Takker for kommentarer og besøk det er så hyggelig.
 
Slik ser det foreløpig ut på planterommet. Kassene med staudene har fått sin uke med “høst” inne, og er nå plassert ut til litt vinter…
Dette bildet er fra I går
 
Og I dag ser det slik ut:
 
bloggebilder 017
 
Bare på et døgn så er det mye grønnere I kassene, og jeg jubler!!!
De spirene som er størst  på bildet er Ipomea alba (I følge Impecta:“ ipomeafamiljens Nattens Drottning. Storblommande, veldoftande severdhet I elfenbenhvit färg”)  og Ipomea tricolor ‘heavenly blue’. Jeg så på programmet til Claus (Episode 4 av 4), og måtte bare ha den. Egentlig var jeg ferdig med å bestille frø.. men denne måtte jeg bare ha, ikke minst pga de hjerteformede bladene.
Den hvite osm dufter, skal få en plass ved sitteplassen, slik at vi kan nyte duften om kveldene.  For I sommer skal vi få ensommer, der vi kan sitte ute og nyte sommerkveldene ikke sant?
 
Jeg har en kasse som ble sådd I går, med hvit duftende prydtobakk, og tagetes ‘vanilla’. Den står foreløpig på gulvet, og skal få ekstra lys når de begynner å å spire. Da har kanskje noen av de som spirer nå flyttet ut I drivhuset, og kan dermed gi plass til nye som vil ha litt lys.
 
Tagetes er ikke akkurat en favoritt, men den har flotte egenskaper som fjerner nematoder fra jorden I rosebeddene. Nematodene finne si jorden og setter seg på røttene til rosene, og det liker spesielt ikke nyplantede roser godt. Det er derfor man ikke skal plante nye roser I samme jord som gamle roser. Enten bør man bytte ut all jord ned til 60 cm, eller så kan man plante tagetes en sesong. Og sorten som heter ‘Vanilla’ er jo slett ikke så verst. Så de skal få stå rundt omkring mine roser. Spent på å se hvem som har klart seg. Tælen er opp til 2,5 meter dyp I år sies det… Jeg må innrømme at flere av mine roser ser ganske tilbakefrosset ut…
 
bloggebilder 018
Toamtplanten skyter fart. Jeg la to og to frø I hver “potte” I tilfelle. Jeg var ikke sikker på spireevnen siden de er selvhøstet, men de spirer alle som en, så da må jeg ut å prikle bort den ene… Mitt hjerte gråter nåe jeg fjerner en og sender den I døden… Den lille grønne spiren kan jo bli så stor og fin…sukk…
 
På bildet under ser dere cobean titter frem. Og den er herlig helt fra liten spire og til stor blomstrende plante. Allerede I morgen vil den nok vise mer av seg selv tenker jeg.
 
bloggebilder 020
 
Og jeg skulle gjerne vist dere bildene fra cobeaspirene fra I fjor, men da må jeg lete etter den eksterne harddisken hvor alle fjorårets bilder ligger… Noen som det nevnte noe om orden???
Men jeg skal lete, og kanskje jeg finner dem…
 
Jeg ønsker dere en god kveld
 
Takk for at du tittet innom og tittet på spirene mine.
Klem fra Linda

lørdag 26. mars 2011

Aarrrgh!!!

Noe er galt… Jeg får ikke overført bilder inn på pc, og får dermed heller ikke vist dere mine nye vakre små spirer…
Pc’en kjenner plutselig ikke igjen enheten… Som den har kjent igjen hundre ganger før… Så nå er dataen og jeg uvenner…
 
Men jeg kan jo fortelle at det stadig skjer ting I såkassene. Jeg er nede og titter nesten hver time, og det skjer endringer nesten hver gang… Iallefall et par ganger om dagen. Nye spirer titter frem stadig vekk.
Til min STORE glede, for jeg begynte å bli nervøs nå…
 
Brudeslørspirene har flyttet ut I drivhuset. Jeg håper de vil trives der, til tross for svært svingende temperaturer. Jeg kommer nok til å flytte ut de andre spirene også etterhvert. Foreløpig har jeg oversikt over frøsådden og det har ikke blitt det kaoset jeg forventet… ikke enda iallefall. Flere frø skal såes I disse dager, nemlig forskjellige sommerasters. Når jeg var I danmark I sommer så jeg flere bedd med sommerasters I alle vakre farger, og jeg var solgt. Så I år er flere pakker med frø kjøpt. Disse skal såes I mars april (hos meg betyr det april), det gir meg litt tid til å la den sådden jeg allerede har sådd få spire, og så få den flyttet ut I drivhuset, før jeg sår neste runde. Litt sånn samlebånd-effekt.
 
Jeg skulle så gjerne vært på messen I stockholm, men det ble ikke noe av den lottomillionen forrige lørdag… så nå er sparekonto opprettet så neste års tur er sikret. Imens nyter jeg innlegg fra de som er så heldige å få være der.
 
Beklager fraværet av bilder… Jeg skal krangle videre med herr pc I morgen.
 
Jeg ønsker dere en flott kveld og helg.
 
Ps: Her er det endelig blitt vår, snøen I hagen er så og si borte. HURRA!!! Og tulipanene titter forsiktig frem HURRA!!!
 
Klem fra

mandag 21. mars 2011

Førstemann ut...


…er Brudeslør. Jeg drømmer om at den skal lage hvite skyer der hvor valmuene takker for seg. For disse blomstrer I juli/august.
Som det står på pakken; “Stora luftiga skyar ac graciösa vita småblommor”.

Men litt fort har det nok godt I svingene under såingen, for det står at Brudeslør er en perenn (staude) på pakken. Dermed trodde jeg den skulle såes som de andre staudene.

Det står at de skal såes inne I februar/mars, men I tillegg står det at de kan såes på friland I mai-september… Pga plassen jeg mangler, burde jeg nok ha sådd den på friland, på et stykke bar mark(om det finnes her hos meg), og flyttet plantene dit jeg ville ha dem når de vokste til. Rett og slett for å spare plass og prikle jobb.

Men, men nå er de nå her disse små spirene og jeg får ta jobben med glede. Men det spørs om jeg ikke kjøper en pakke til som jeg sår på friland, for å sikre meg noen hvite skyer iallefall til neste sommer.

De staudene jeg har sådd I champignonkasser har jeg sådd I et par cm såjord, men under der har jeg noen cm vanlig gjørdslet jord. Så etterhvert som røttene vokser til kommer de ned I jord med litt næring. Jeg tenkte jeg kjøpte meg litt tid ved å gjøre det slik. Og så har jeg blandet frøene med jord før jeg sådde slik at de kanskje ikke kommer så tett. Så kan jeg kanskje utsette priklejobben litt…

Også håper jeg på en tidlig sommer eller meget varm vår, slik at disse kan flyttes ut senest I mai.
Det begynner I grunn å gå opp for meg hvor mye jeg kommer til å bære ut og inn til herding I en periode…
Nå koommer solen!!!
Klem fra

søndag 20. mars 2011

Så herlig



Jeg kommer hjem etter nattevakt.
En rolig natt hvor mesteparten av natten gikk til å bake. Blandt annet aldeles nydelig sjokoladekake, men fyll som smaker som sjokoladekaramell, namm!!! For alle andre enn meg siden jeg ikke tåler det…, men jeg får an annen gang…
Jeg setter meg ned på bloggen, og gleder meg til å hilse på dere. Jeg oppdager at hjemme I min hageverden har dere vært og lagt igjen tips og hilsner. Jeg var litt frustret I går, men super glad ble jeg I dag. Dere er helt supre.
Nå skal jeg ut og lese bruksanvisningen nøye, en gang (kanskje to-tre…) til…
Og kanskje spørre New Dawn om litt… Bloggeland er flott ikke sant?
 
Jeg har jo så mange frø, så om jeg flytter noen spirer ut der (om de bare spirer da) og gjør et forsøk, så kan jeg vel tåle at det evt mislyktes…
Som min kjære nabo engang (da jeg nylig hadde oppdaget denne altoppslukende interessen for hagearbeid) sa;
 
Det verste er å ikke gjøre noenting! Så hvorfor styrer jeg så fælt selv da???
 
Så det gjelder vel kanskje bare å prøve, så lærer man av det også.
Det er jo ikke verre enn at om det skulle mislyktes, ja så får jeg vel kjøpe planter på gartneriet da, så har jeg kanskje lært noe som jeg kan ha nytte av ved neste forsøk. For gi opp, det gjør jeg jo ikke.
Og til dere som prøver for første gang med tomater og agurker; De finnes I butikkene også, både meny, kiwi mfl har dette i sitt utvalg.
Så ro ned, kos dere, og ha det gøy
 
Helt ærlig, jeg har jobbet litt med den tanken, og gjør det fortsatt… men det hjelper…
 
Ok, mens jeg leser bruksanvisning, samboer lager frokost, ungene ser barne tv,  bader fire sorter frø I vann på benken
 
bloggebilder 003bloggebilder 006
bloggebilder 007bloggebilder 004

Sola skinner, det ser ut til å bli en nydelig dag. Det blir veeeldig varmt I drivhuset…
Jeg gleder meg til mer såing når jeg våkner senere I dag, og da håper jeg solen fortsatt skinner.
 
Ha en super dag.
 
Klem fra
 

lørdag 19. mars 2011

Jeg klarer ikke stoppe...



Har tenkt mye på hvordan jeg kan få sådd I drivhuset… Med ekstra varme om natten holdes jo temperaturen greit oppe om natten, men på dagtid blir det jo veldig varmt der inne…
Jeg har takluke som åpner seg automatisk, men det er ikke nok, temperaturen er likevel opp mot tretti grader…
I dag har jeg åpnet døren også, men det krever jo at jeg er hjemme og følger med…
DILEMMA!!!
 
Jeg ønsker meg en termostat som setter I gang kaldluft når det er over 20 grader og varmluft under f.eks ti. Jeg har en jeg kjøpte på Claes Olsson, men den skal bare sette I gang når temperaturen går under ett gitt antall grader… (…men den gjør jo ikke det engang…sukk. Så den virker ikke som den skal…)
Men finnes det noe slikt?
Hvordan gjør de de som sår I drivhus?
 
Se på dette planterommet som Lydia skriver om, sukk mitt hjerte sier jeg. Et slikt drømmer jeg om…sukk
Jeg må finne ut av dette… Vet Willab garden har mye utstyr til drivhus. Om jeg kommer meg ned på messten til helgen og de er der , så skal jeg spørre litt.
Enn så lenge så skjønner jeg at huset blir fullt, og at kaoset kommer til å bli herlig og helt komplett.
 
Men det jeg også lurer litt på nå, er å så grønngjødslingsplanter I jorden I drivhuset. Disse kan spavendes når spirene har kommet, og så gjødsler de jorden…
De spirer raskt mener jeg å huske…
Grønngjødslingplanter kan være blodkløver, honningurt, bokhvete og hvitkløver.
Tagetes og lupiner er også gode gjødslingplanter, men jeg tror ikke de egner seg til å så I drivhuset…
Tagetes er gode å så på steder der man ønsker å fornye et rosebedd, da de virker biologisk bekjempende på jordnematoder som blir dannet i jorden der roser er dyrket tidligere.
Jordnematodene vokser på røttene på rosene (tror jeg) og godt etablerte roser tåler dette bra, men om man planter nye roser I jord hvor det har vært roser før, vil nematodene gå løs på røttene på dennye rosen og det klarer den ikke så godt. Så en sesong med tagetes kan være en god måte å bearbeide jorden på.
 
Hmmm… mens jeg I år finner en løsning på hvordan jeg kan temperaturen under kontroll (Les: stabil) I drivhuset, så tror jeg at jeg prøver en pakke grønngjødsling I jorden der inne, så den blir bearbeidet før tomater og agurker inntar plassen der… Eller kanskje ikke???
 
Bare noen løse tanker som surrer rundt…
De får surre litt til…

Klem fra

Økt nr 2 er i gang


Men denne haugen med frø er betraktelig større en staudehaugen, så her krevdes det litt organisering… Men det hele ender vel I kaos likevel, men jeg tenkte å prøve med et system I starten iallefall
 
De som er sådd nå er:
 
Klokkeranke Cobea scandens. Selv om jeg fikk de til I fjor, tar jeg ingen sjanser og følger skolen hos Claus. Han sådde tidlig I mars, men vi ligger jo et par uker etter danmark I klima så jeg ventet litt. Men nå er frøene I jorden. Jeg hadde tatt frø fra egne planter I fjor høst, men de lignet ikke på de fra impecta, så ikke vet jeg hva de jeg plukket inn var… Jeg tok ingen sjanser og sådde de fra Impecta.
 
Ulike tomater, sanket fra planter fra ferien I danmark. Alle frøene fra tomatene vi brukte I maten, ble skøvet ned I et kaffefilter. Jeg klarte ikke skylle dem ned I sluket, hvert et lite frø blir jo en fantastisk plante. Frøene behandlet jeg etter anvisningen til Camilla Plum. Venninnen min og jeg har delt frø, og ALLE hennes har spirt. Hun sådde I forrige uke, så dermed tør jeg tro at mine også vil spire. Jeg har lagt to frø I hver potte I tilfelle. Og jeg har maaange frø, så jeg kan godt la en spire gå til spille her og der.
 
Tomatene jeg har sådd er som følger; døpt av meg:
 
Dansk plommetomat
dansk rød søt tomat
dansk sort cherry tomat
Vanlig tomat fra mitt drivhus I fjor
 
Frøene kan jo være krysset, så helt hva resultatet blir vet jeg jo ikke, men det er jo bare spennende. Jeg ha rsådd maaange, så her blir det nok litt til venner og kjente også.
 
Så har jeg fått frø av sjokolade paprika, oransje paprika en eller anne “snake” type paprika (her sviktet mine dansk kunnskaper)
I tillegg har jeg fra Impecta sådd; Chokladpeppar F1 ‘Choco’ Capsicum annuum
Og kronärstskocka ‘green globe’
I morgen skal jeg så resten av haugen. Her var det noen som måtte ligge I vann I ett døgn da frøene har et hardt skall, dermed må jeg vente til I morgen med de. Og da tar jeg resten også.
 
bloggebilder 021
 
Disse er;
 
og
bloggebilder 026
I dag har det smeltet litt mer snø, og det er såååå deilig.
Jeg  gleder meg til mer frøsådd I morgen.
 
Jeg ønsker dere en masse god lørdagskveld.
 
Klem fra

torsdag 17. mars 2011

Tusen takk


…For alle deres kommentarer. Det er sååå hyggelig, og dere er så positive. Det er nesten så jeg får troen på at dette skal gå bra, og ikke med en slik massakre som mye endte med I fjor, skrekk og gru…
Men det hadde litt med kulde omtrent ut I juni, og liten plass I hagen… Ikke det at hagen har vokst I år, men grillstuen og området rundt den (som jeg I grunn er like opptatt av) gir noen muligheter, pluss den lille biten jeg får lov å låne av naboen, så da blir det cottage garden I år… Håper jeg… Men jeg trenger INSPIRASJON, har masse, men vil ha MER (og hvor jeg skal finne det ser du nedover I innlegget, hi, hi)
I morgen skal jeg starte på haugen med sommerblomster, ett or toåringer og noen grønnsaker, spennende. I dag har jeg bare gått rundt og lurt på hvordan jeg skal få plass… Men annen etasje er under opppussingm og dermed er vinduskarmene ledige iallefall en stund til. Ungene ser jeg går rundt og tenker, og de skjønner nok på hva…, og sier; “vi vet hva du kommer til å bruke rommene våre til når vi flytter…”
Nå er dagene lengre og lysere, så noe vil vel klare seg med lyset I vinduskarmene håper jeg… men det får jeg se på I morgen. Eller kanskje jeg skal bytte ut lysrøret på badet med et lysrør for drivhus som de har på biltema… Ikke like godt å sminke seg I kanskje??? Her kan alt skje…
Bildet over og under er blomstene til de grønne kulene jeg har utenfor drivhuset; pittosporum. Jeg har enda ingen spirer å vise frem, men nyter godt av deres da.
Duften på disse blosmtene er helt herlig, en blanding av liljekonvall og syrin synes jeg.
Hmmm… fant ikke noe bilde av dem fra I sommer, men vet jeg har noen på den gamle pc’en lete, lete…men finner ikke…
Plantene ligner litt på oppstammet rhododendron.
Store kuleformede på stamme, og derfor mistenkte jeg at den laget knoppene på høsten, og når jeg ikke så noen knopper I vinter eller tidligere I våres (for det er vår, ikke sant?) så regnet jeg ikke med noe blomstring, men jammen plutselig dukker disse vakre, nydelige små hvite (mer?) blomstene opp, og dufter herlig.
bloggebilder 011
Og en annen ting som opptar meg minst like mye nå er messen I stockholm neste helg. Jeg VIL dit!!!
Men jeg vrir hodet av meg på hvordan jeg kan få kommet meg dit og overnatte en natt, så billig som mulig, og da mener jeg billig, for med to strømregninger som er høye som skyskrapere, biler som har vært ut og inn på verksted, pluss, pluss som det alltid er I disse tider, ja da er pengebingen ikke størst… Men jeg VIL og SKAL!!!
Jeg skal tippe lotto til lørdag og da skal jeg jammen ta potten, beklager alle sammen…
Og da blir det chelsey flower show også, HERLIG, he, he. Gleeeder meg!!!
Men foreløpig googles og søkes det vilt nettet rundt. Men kanskje noen vet om noe?
Søker: BILLIG overnatting fra lørdag til søndag for to I nærheten av messenSmilefjes
Og kanskje en stork flyr oss billig over?
Sambo er ikke særlig lite oppgitt for tiden, men han tar det veldig pent, han kjenner meg godt.
Og tusen takk igjen til dere alle sammen for besøk og hilsner.
Nå er endelig hagesesongen startet her I huset også, og det er sååå koselig at dere vil følge med.
Jeg tror at det i år kommer til å skje masse I hagen, også med hagemiljøet, særlig området rundt grillstuen. Jeg har kjørt rundt med en hagedusj bak I bilen siden I sommer, og den skal iallefall opp I hagen.
Det meste som skal skje I år, er planlagt I fjor, men jeg ser ikke bort fra at det kan skje litt nytt også… Men det skal bli godt å få realisert ting jeg leeeenge har hatt I hodet, og få dusjen ut av bilen, hi, hi
Vi blogges mer I morgen
Klem fra

tirsdag 15. mars 2011

Planer...



Er til for å endres…
Og hva som fikk meg til å tro at planen jeg hadde var vanntett aner jeg ikke… For staudene de skulle jeg jo så til sist, ikke for I sensommers, la dem få sin naturlige høst og vinter og vår… Slik at naturen gjorde litt av jobben min, og jeg sparte plass… Vanntett og lurt tenkte jeg.
 
Men påminnelsen fra Bille med bloggen skyggebalkongen om at staudene mine ikke kommer med blomster første året, og trenger en kuldeperiode for å spire… ja jeg visst jo det… Gjorde planen min ligge vanntett som en sil…  Det hørtes plutselig veldig lenge til, å vente til neste sommer, og kanskje sommeren etter der…  Så brått ble jeg utålmodig og glemte alt med plassproblemer osv…
 
Men en fordel ved å starte nå er jo kanskje at om jeg ikke har fått spirer til sensommeren, ja da kan jeg kanskje bestille nye frø og prøve igjen da… For jeg har jo skjønt I år, at gi opp, nei det gjøre jeg ikke… Men da er jeg plutselig sent ute har jeg skjønt…For;
 
…Når jeg tok frem staudefrøene mine ble jeg litt overrasket… Jeg håpet alle kunne settes rett ut I kulden, men dengang ei… Så dette blir en erfaring jeg håper å lære av… Jeg har aldri sådd stauder før, iallefall ikke har jeg lykkes…
 
Men nå er;
Brudeslør gypsophila panculata
Stjerneskjerm astrantia major
Stjerneskjerm astrantia major ‘rose symphony’
Karamellilje pardancanda norrisii
Lavendel
Kjempeverbena (jeg er nok altfor sent ute med den…men, men  Jeg hadde noe frø fra I fjor så jeg prøver…)
Kubjelle pulsatilla vernalis
Akeleje aquilegia vulgaris ‘nora barlow’
Blå balltistel echinops bannaticus
 
…sådd I chamignonkasser og plassert på vaskerommet.
 
Felles for disse var at de skulle såes innendørs… Javel, trodde de skulle ha en kuldeperiode… Men de vil vel ha litt høst først da… Høres jo rimelig ut det… høst, og så vinter…
Så jeg håper på en kuldeperiode om en mnds tid… eller kanskje ikke… Her må jeg være kreativ for fra midt I april (om fire uker) til midt I mai bør disse ha under fire grader (en liksom-vinter) , og så kan de vel settes ut og få oppleve våren… Så da flytter disse ut I hagen midt I mai…
 
bloggebilder 002
 
Men noen ville gjerne såes så tidlig som mulig og plasseres rett ut, skikkelig tøffinger disse her… De skulle helst såes fra januar, så det er jo mulig de vil ha en laaang kuldeperiode… Men jeg håper på det beste og jubler for fortsatt frostnetter…
De står I skyggen på verandaen og navnene deres her;
 
Geranium phaeum (en rødbrun sort, som er veldig nydelig)
Porselensanemon (nyyydelig) anemonopsis macrophylla
Martagonlilje Lillium martagon ( har hørt det tar fem år fra såing til blomstring… men jeg prøver og smører meg med tålmodighet. En løk koster over hundre kr… så det kan jo være verdt å prøve) For denne vil jeg ha maaange av
Klematisakeleje Aquilegia vulgaris var. clematiflora ‘green apples’
 
På torsdag skal jeg begynne på de som egentlig skulle såes på denne tiden. Krever god organisering av plassen….
Plantelisten kommer.
 
bloggebilder 001
 
Det har vært noen nyyydelige dager I hagen nå, og litt surrer jeg rundt og smårydder litt I det som ikke sitter fast I isen.
Og gjett som jeg gleder meg til å få en sørvegg når grillstuen blir ferdig… Det hadde vært nydelig å sitte med en god bok og en kopp te der I dag…
Jeg ser at samboeren sender noen blikk ut mot grillstuen fra frokostbordet, og det aner meg at han planlegger og komme I gang med prosjektet der ute etterhvert etter vinterdvalen.
Jeg gleeeeder meg!!!
Og tusen takk til alle som titter innom ,det gleder masseSmilefjes
Klem fra

søndag 13. mars 2011

Hjelpe meg...

 
Jeg lærte visst ingenting I fjor…(annet enn å starte litt senere)
Frøboksen er sprekkferdig…
 
Som sagt før, venninnen min og jeg gikk amokk…
I går møttes vi over en kopp te og vaffler og delte frøene…
I morgen skal jeg kjøpe mer såjord og rigge opp plantelys, så går startskuddet.
 
Plantelisten er laaang…
Frøene er delt inn I stauder, må enten såes nå fort og puttes ut… Men de kommer vel kun med bladrosetten I år likevel, så de kan jeg jo like godt så til sensommeren…
Jeg kjenner at det er mulig jeg ikke klarer å holde meg… så jeg må på butikken I morgen og skaffe champignoingkasser… og dermed er vel planen kanskje allerede brutt…???
 
Så er det tomater, agurker, og ulike sommerblomster som trenger forspiring, de skal jeg angripe nå…
Tomatfrøene tok jeg fra planter på ferie I danmark… Det var ikke mange tomatfrø som forsvant ned I oppvaskkummen etter måltidene…(for det blir jo gjerne liggende litt igjen på tallerkenen)
Det var gode sorter, så jeg håper mine planter blir like gode, og at de ikke har krysset seg for mye…
 
Og så er det masse som kan såes rett på vokseplassen I mai… Så jeg har bestilt perfekt vær for såing ute…
 
Men størrelsen på hagen kan bli et problem… Og kanskje huset også frem til de nye beoerne flytter ut…
Varmen I drivhuset er nok for ujevn til å så der… men kanskje de kan flytte ut der om litt tid… Det er bare det at der er det fullt av pelliser, pluss at forspiring av dahliaer skal jeg også ha plass til der… Skulle hatt et drivhus til…
 
Altså; I morgen går startskuddet, og innleggene her kommer på løpende bånd vil jeg tro. Og ikke umulig at det blir en god del kaos…
 
bloggebilder 021
 
 
Jeg lykkes med klokkeranke I fjor, men tar ingen sjanser I år, og henger meg på claus sin klokkerankeskole
Klem fra

                      

I drivhuset står...


Min kamelia… Jeg har ikke kunnet se noen knupper på den,, så jeg hadde gitt den opp I år…
Men jammen…
 
bloggebilder 003

Så var det hele èn blomst på den… Men jeg krever ikke stort og er super glad.
For den er jo bare sååå nydelig. Jeg simpelthen elsker blomster som har en slik vannlilje type form…
 
Men hva skal jeg gjøre for å få flere knupper da… Den danner vel knupper slik som rhododendron… At knoppanleggene lages om høsten, og så springer de ut tidlig tidlig på våren.
Det jeg har visst er at de liker IKKE å tørke ut… der har jeg syndet… Å vanne kontinuerlig  I drihuset gjennom vinteren er ikke lett…
De liker ikke varme, og dermed er opphold innendørs hos meg utelukket. For JEG liker varme, og fyrer hardt med ved… Derfor står den I drivhuset…, med den faren for å bli litt glemt…
 
I den lokale blomsterbutikken har de en nydelig stor oppstammet kamelia, og den er full slike flotte knupper
 
bloggebilder 032

Men jeg vet at om jeg kjøper den, og setter den hjemme hos meg, så vil den kaste knuppene sporenstreks… Så jeg nyter synet hver gang jeg er der.
 
Men jeg ville kunne gjerne laget meg en vinterhage med det eneste formål og ha maaange kameliaer…sukk …Hmmm glemte å tippe lotto I går…
 
Men jeg burde kanskje begynne med å stelle med den ene jeg har…
Hva skal jeg så gjøre?
Min er litt buskete I formen, så jeg skal iallefall klippe litt (au, au) og støtte opp noen av greinene.
Plante den I en ny og større potte. Keramikk som den har i dag potten suger nemlig 30% av vannet, så jorden tørker fortere ut. Suverene potter til tørketålende planter som sukkulenter og pelargonier, men til de tørste planter så får man ekstra jobb…
 
Ny jord, rhodondendron jord, og være flinkere til å gjødsle…
Når faren for frost er over, flytter den ut på et skyggefult sted I hagen. Min har bodd I rhododendron beddet, og kan få fortsette med det…
 
Men tilbake til hva jeg skal gjøre for å få mer blomstring.
På denne siden om Kameliaer finnes mange gode tips
Og der står blandt annet om uteblivende blomstring;

- fordi planten har været udtørret (en dag kan være nok for nogle kameliaer), den er blevet overvandet, eller har fået for meget gødning.  Sørg for optimale dyrkningsforhold og ingen gødning fra juli, fordi det giver sen og blød nyvækst, der ikke tåler kulde.

 

Ops det hørtes ikke lett ut; absolutt ikke for lite vann, men heller ikke for mye vann, og heller ikke for mye gjødsling… Her gjelder å holde tungen rett I munnen. Men jeg skal studere rådene her nøye og håper på en flott blomstring neste år. For å gi opp, nei, det er ikke et alternativ. Imens nyter jeg mine ene vakre blomst

bloggebilder 004

 

Men jeg ønsker meg en slik flott blomstring som bildene under viser:

 

kamelia 3kamelia 2kamelia1

De siste tre bildene er fra siden som jeg har linket til over I innlegget

Jeg ønsker dere en god søndag

Klem fra

lørdag 12. mars 2011

Tatt av tiden...




Jeg har verdens dårligste samvittighet overfor bloggen og dere som er så hyggelig å lese bloggen min. Jeg beklager at jeg ikke har fått fulgt opp kommentarer osv I det siste
Men jeg har rett og slett blitt tatt av tiden…
 
diverse 025
 
Jeg jobber nesten hver natt, legger meg ca 08.30 og står opp 12.30. Da må jeg lage dagens første middag til datteren vår som skal på turntrening. Hun trener 13 timer I uken (ca 3 timer a fire dager I uken, pluss helger med konkurranser og samlinger). Hun er aspirant til elitepartiene, og hun stortrives med det, så da er det bare å følge opp. Hun skal som oftest leveres 14.30, og etter det er det hjem og gjøre klar for bordsetting nr 2, og lekser for minstemann. Han har også sine aktiviteter; som speider, hockey og fotball. Så her I huset er det sjelden et rolig minutt, og en dag uten planer. Men vi trives med det I grunn. Og jeg får god hjelp av far I huset, heldigvis.
 
diverse 003
 
Og I tillegg har jeg prøvd å komme I gang å trene, denne uken fikk jeg til fire økter, det kjennes på kroppen, men det er godt å være I gang, IGJEN!!! Men dette går igjen ut over en del ting, så dere kan jo bare forestille dere den haugen med tøy jeg har å brette nå… pluss, pluss, pluss.. så  I dag er det bare å krumme nakken og gå på med godt mot.
 
diverse 017
 
Jeg jobber to av tre helger, og I frihelgene I vinter har vi reist på fjellet. Deilig avkobling.
Hele tiden har jeg I bakhodet hagen og planer for den. Hagebøker og blader har aldri vært langt unna, heller ikke pc med deres hagverdener, men desverre har det blitt dårlig med spor fra meg…
 
diverse 019diverse 018diverse 020
 
Rommet til minstemann går saaaakte men sikkert fremover. Til uken blir takvinduet satt inn, det er det som holder oss igjen nå. Og jammen skal det bli godt å bli  ferdig, for rotet forplanter seg over hele huset…sukk.
 
De kjøttetende plantene kommer med blomster, det skal bli artig å se hvordan de ser ut.
 
diverse 023diverse 022
 
På døren har forbudt skiltet kommet opp… Viktig å markere privatlivets grenser når man er 8 år…
 
diverse 026

Men en liten lapp lenger ned er betryggende for mor
 
diverse 027
 
Altså; forbudt for jenter, men mamma får lov.
 
Men I dag kommer venninnen min en tur, og da skal vi åpne pakken fra impecta… Dere skal få høre mer…
Og så lover jeg å komme sterkere tilbake.
 
Klem fra
 
Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails